Hoe mijn pincode deblokkeren?

Om uw pincode te deblokkeren, gaat u naar uw persoonlijke webruimte. Daar klikt u op: “Mijn kaart & mijn rekening beheren”.

Daarna klikt u op “PIN-code”.

U krijgt het statuut van uw pincode te zien. Indien u 3 keer een verkeerde PIN-code heeft ingegeven bij de betaling is het statuut “Geblokkeerd”. U kunt vervolgens op “PIN-code deblokkeren” klikken.

U krijgt onderstaande melding. U hoeft hier enkel op “Sluiten” te klikken (u hoeft niet meer op “PIN-code deblokkeren” te klikken).

Zolang u de 2 (pogingen tot) transacties niet heeft uitgevoerd, blijft het statuut van uw pincode “In deblokkeringsfase”.

Bij de eerste poging wordt het bedrag niet van uw kaart afgehouden: u krijgt enkel de boodschap “PIN DEBLOKKEREN” op de betaalterminal te zien.

Bij de tweede poging, de eigenlijke transactie, zal men opnieuw uw pincode vragen.

Vanaf het moment dat u deze 2de keer uw code heeft ingegeven, zal het statuut van uw pincode wijzigen naar “Actief”.